MENU

B L O G| Golden Hour

Laatst kreeg ik de vraag: Golden Hour…wat is dat eigenlijk? Ik dacht daar ga ik eens blog over schrijven…..

Golden Hour is het eerste en laatste uur van de dag. In dat uurtje heb je het mooiste, warmste, magische licht! Mijn meest favoriete tijd om te fotograferen…..

Het is het uur met een gouden randje, die ook echt verschijnt rondom jou, het zogenaamde rimlicht. Ook kunnen er lensflares (regenboog vlekken) verschijnen. Ik vind het echt zo mooi! Ik heb hier een paar voorbeelden van foto’s gemaakt tijdens dit uurtje…ik hoop jullie als lezers net zo enthousiast te maken voor dit hele mooie licht!

Tijdens de Golden Hour les van mijn opleiding tot Natuurlijk Licht Fotograaf vorig jaar bij Willie Kers hadden we ontzettend veel mazzel met het weer. Het leek er helemaal niet naar, maar Willie hield vol dat het goed ging komen. En dat was ook zo gelukkig. Wat hebben we genoten en we waren allemaal besmet met dit magische licht…..

In de winter gaat de zon al vroeg onder, maar naarmate we vorderen in het jaar wordt het steeds later. Als het heel erg bewolkt is, gaat het effect van de Golden Hour verloren en dan verzetten we de afspraak naar een dag waarop het lekker zonnig is en weinig bewolking. Ben je enthousiast geworden en wil je ook zulke magische foto’s in dit mooie licht? Neem dan contact met me op en dan plannen we een afspraak.

Met vriendelijke groet, Anita Dries

 

Reacties
Schrijf hier je reactie

CLOSE